Praktyki zawodowe w Grecji - wrzesień 2025
	    Dzień 1
Pierwszy dzień praktyk upłynął pod znakiem organizacji pracy i zapoznania się z przedsiębiorstwami. Uczniowie wszystkich kierunków poznali strukturę firm, zakres obowiązków oraz spotkali się z opiekunami praktyk. Technik weterynarii dodatkowo analizował wpływ składników pokarmowych na prawidłowy rozwój zwierząt, technik mechanizacji rolnictwa i agrotechniki uczył się zasad oceny stanu technicznego maszyn rolniczych, natomiast technik żywienia i usług gastronomicznych zapoznawał się ze sprzętem kuchennym wykorzystywanym w restauracji. Uczniowie podczas czasu wolnego integrowali się grając w siatkówkę oraz wypoczywając w hotelowym basenie.
Dzień 2
Tego dnia uczniowie weterynarii omawiali tradycyjne i nowoczesne metody chowu pszczół. Mechanizatorzy pogłębiali wiedzę o uprawie roślin i sposobach poprawy jakości gleby oraz plonów, a gastronomowie zajmowali się planowaniem posiłków oraz dobieraniem odpowiednich dodatków do potraw.
Zachęcamy do oglądania fotorelacji, którą będziemy na bieżąco uzupełniać.
Tekst: K. Kwiecka
Foto: Uczestnicy wyjazdu
Przedsięwzięcie „Dobrze przygotowani uczniowie po europejskich praktykach” o numerze 2024-1-PL01-KA122-VET-000208901 realizowane w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego+
Opublikowano: 22 września 2025 22:24
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 62