Owocowo - warzywne dzieła sztuki, czyli o bezpłatnym kursie carvingu dla naszych uczniów

W dniach 29-30 stycznia 2021 r. na terenie naszej szkoły, w ramach projektu „Świętokrzyskie ZSCKR kształcą nowocześnie i adekwatnie do aktualnych wyzwań” dofinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego, uczniowie z klas II i III kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, wzięli udział w kursie carvingu.
Kurs ten pozwolił nam powiększyć nasza widzę i wyszlifował nasze zdolności manualne. Wielu za pewno dzięki niemu odkryło nową pasję , a każdy z uczestników zobaczył jak przyjemna może być taka praca. Podczas szkolenia powstały prawdziwe owocowo – warzywne dzieła sztuki, co najlepiej można zobaczyć przeglądając fotorelację z tego wydarzenia. Zajęcia były dla uczniów bezpłatne.
Tekst: P. Klimczak, kl. III TŻ
Foto: E. Chyla, kl. II TŻ; P. Mazur
Opublikowano: 06 lutego 2021 10:20
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 788