TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH - przyszli kucharze, dietetycy, bariści - przybywajcie!

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH: To profil adresowany przede wszystkim do osób, które marzą o pracy w dziedzinach związanych z szeroko pojętym żywieniem. Wiedzę zdobywa się nie tylko na lekcjach, ale również na profesjonalnych i bezpłatnych kursach (m.in. baristycznym, carvingu, profesjonalnej obsługi konsumenta). Z tych powodów takie pojęcia jak: sporządzanie i dekorowanie potraw i napojów według najnowszych trendów, ocenianie surowców, półproduktów i potraw gotowych, kompleksowa organizacja przyjęć i usług cateringowych oraz zasady obsługi konsumentów nie mają przed nami tajemnic.

 

 

Warto wspomnieć, że nasze pracownie wyposażone są w profesjonalny sprzęt oraz sale, które odzwierciedlają pracę w gastronomii. Po ukończeniu szkoły uczeń zyskuje tytuł technika żywienia, który otwiera drogę do podjęcia studiów kierunkowych. Wiedza połączona z praktyką pozwalają rozbudzić potrzebę samokształcenia oraz wyzwala swobodę w kontaktach z ludźmi, co w gastronomii jest szczególnie ważne.


Przyszli kucharze, dietetycy, bariści - przybywajcie!


Tekst: Patryk Klimczak, kl. II TŻiUG



GALERIA ZDJĘĆ



> Więcej informacji <

 

Opublikowano: 04 marca 2020 18:34

Kategoria: Aktualności

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Wyświetleń: 1190

Wszelkie prawa zastrzeżone © ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO im. Adolfa Dygasińskiego w Sichowie Dużym

Realizacja: Superszkolna.pl