TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH - przyszli kucharze, dietetycy, bariści - przybywajcie!

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH: To profil adresowany przede wszystkim do osób, które marzą o pracy w dziedzinach związanych z szeroko pojętym żywieniem. Wiedzę zdobywa się nie tylko na lekcjach, ale również na profesjonalnych i bezpłatnych kursach (m.in. baristycznym, carvingu, profesjonalnej obsługi konsumenta). Z tych powodów takie pojęcia jak: sporządzanie i dekorowanie potraw i napojów według najnowszych trendów, ocenianie surowców, półproduktów i potraw gotowych, kompleksowa organizacja przyjęć i usług cateringowych oraz zasady obsługi konsumentów nie mają przed nami tajemnic.
Warto wspomnieć, że nasze pracownie wyposażone są w profesjonalny sprzęt oraz sale, które odzwierciedlają pracę w gastronomii. Po ukończeniu szkoły uczeń zyskuje tytuł technika żywienia, który otwiera drogę do podjęcia studiów kierunkowych. Wiedza połączona z praktyką pozwalają rozbudzić potrzebę samokształcenia oraz wyzwala swobodę w kontaktach z ludźmi, co w gastronomii jest szczególnie ważne.
Przyszli kucharze, dietetycy, bariści - przybywajcie!
Tekst: Patryk Klimczak, kl. II TŻiUG
Opublikowano: 04 marca 2020 18:34
Kategoria: Aktualności
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Wyświetleń: 1190