Kurs ,,Profesjonalnej obsługi konsumenta II stopnia”

 Od 18 marca 2019r. uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w ramach projektu ,,ZSCKR w Sichowie Dużym dostosowuje kształcenie do aktualnych trendów w gospodarce” uczestniczyli w kursie ,,Profesjonalna obsługa konsumenta II stopnia”. W kursie tym wzięło udział 9 uczniów: Katarzyna Jur, Agnieszka Misiak - kl.IV TŻiUG, Patrycja Stanek, Dominika Fąfara, Barbara Łukaszek, Klaudia Lasak, Emilia Górnicz, Weronika Wójtowicz – kl. III TŻiUG oraz Mateusz Ścibisz – kl. II TŻiUG. Warsztaty obejmowały tematyką: przygotowanie do pracy oraz pracę kelnera podczas profesjonalnej obsługi konsumenta, elementy pracy barmana oraz baristy. Podczas kursów nasi uczniowie powtórzyli schemat obsługi gości, nauczyli się tworzenia podstawowych koktajli bezalkoholowych oraz powtórzyli trudną sztukę parzenia profesjonalnej kawy. Na zakończenie 40-godzinnego kursu oprócz nowych umiejętności uzyskali również zaświadczenia o jego ukończeniu.

 

GALERIA ZDJĘĆ


Tekst: Katarzyna Jur, kl. IV TŻiUG

Foto: Agnieszka Misiak, kl. IV TŻiUG

Opublikowano: 25 marca 2019 13:17

Kategoria: Aktualności

Wyświetleń: 760

Wszelkie prawa zastrzeżone © ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO im. Adolfa Dygasińskiego w Sichowie Dużym

Realizacja: Superszkolna.pl