Szkolny Konkurs Kulinarny "CIASTA BOŻONARODZENIOWE"

11 grudnia 2018r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sichowie Dużym przeprowadzono Szkolny Konkurs Kulinarny „CIASTA BOŻONARODZENIOWE”, w którym udział wzięło 18 uczniów Technikum kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wypieki oceniali: p. Anna Frańczak – prezes Ośrodka Promowania Przedsiębiorczości w Sandomierzu, p. Bogusław Kowalcze – kierownik praktycznej nauki zawodu oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych – p. Elżbieta Sztaba i P. Tadeusz Żmudziński. Jury było pod ogromnym wrażeniem przygotowanych ciast. Ostatecznie wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
I miejsce: „Piernik z herbatą” – Agnieszka Misiak
II miejsce:
„Ciasto marchewkowe” – Ewa Chyla, Klaudia Sadowa, Paulina Duchaczek,
„Makowiec z serem na kruchym cieście” – Wiktoria Bęben, Wiktoria Wilk, Wiktoria Siemek,
III miejsce: „Tort makowy” – Emilia Górnicz
Wyróżnienia:
„Choinkowy zawrót głowy” – Weronika Patrzałek, Aleksandra Baran, Mateusz Ścibisz
„Afrykańczyck” – Jakub Czereś
Laureatom oraz wszystkim uczestnikom nagrody oraz dyplomy 20 grudnia wręczył Dyrektor Szkoły p. Piotr Mazur.
Organizatorami konkursu byli p. Sławomir Sztaba – nauczyciel przedmiotów zawodowych oraz p. Jolanta Godzwon – pedagog szkolny. Stoisko z wypiekami konkursowymi przygotowali uczniowie pod kierunkiem p. Tadeusza Żmudzińskiego - nauczyciela przedmiotów zawodowych.
Tekst: J. Godzwon
Opublikowano: 20 grudnia 2018 09:08
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 1114