Udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA /GASRTOFOOD w Krakowie

17 listopada 2017r. 20 uczniów  kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, uczestniczyło po raz kolejny w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA /GASRTOFOOD w Krakowie. To największe jesienne Targi branży HoReCa w Polsce. Na powierzchni ponad 7 tys. m2 spotkało się blisko 400 wystawców z kraju i zagranicy. Na targach prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata.

Targi te są jedną z lepszych form zaprezentowania nowych produktów wprowadzanych na rynek. Tutaj można ich dotknąć, posmakować i sprawdzić ich funkcjonalność.

Targi HORECA, to także prezentacja nowości branżowych, innowacyjnych rozwiązań i zaawansowanych technologii. W programie targów znalazły się również warsztaty kulinarne, pokazy baristów i barmanów oraz pokazy wybitnych szefów w ramach Kuchni Mistrzów.

Uczniowie mieli możliwość poznania prawdziwych smaków kawy, herbaty czy produktów z różnych zakątków świata. Włoscy kucharze pokazali w jaki sposób otrzymać pizzę o niepowtarzalnym smaku i zapachu. Na koniec mogli spróbować deserowych inspiracji Mistrzów cukiernictwa.

Taka forma kształcenia zawodowego cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród uczniów, dlatego też w marcu 2018 roku weźmiemy udział w podobnych tematycznie targach w Warszawie. Opiekunami wyjazdu byli nauczyciele: p. Maria Lipiec i p. Ewa Wołowiec


GALERIA ZDJĘĆ

Tekst: M. Lipiec

Opublikowano: 20 listopada 2017 11:32

Kategoria: Aktualności

Wyświetleń: 1394

Wszelkie prawa zastrzeżone © ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO im. Adolfa Dygasińskiego w Sichowie Dużym

Realizacja: Superszkolna.pl