Aktualności

20 grudnia 2018 09:08 | Aktualności

Szkolny Konkurs Kulinarny "CIASTA BOŻONARODZENIOWE"

11 grudnia 2018r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sichowie Dużym przeprowadzono Szkolny Konkurs Kulinarny „CIASTA BOŻONARODZENIOWE”, w którym udział wzięło 18 uczniów Technikum kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

Wypieki oceniali: p. Anna Frańczak – prezes Ośrodka Promowania Przedsiębiorczości w Sandomierzu, p. Bogusław Kowalcze – kierownik praktycznej nauki zawodu oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych – p. Elżbieta Sztaba i P. Tadeusz Żmudziński. Jury było pod ogromnym wrażeniem przygotowanych ciast. Ostatecznie wyniki konkursu przedstawiają się następująco:

I miejsce: „Piernik z herbatą” – Agnieszka Misiak

II miejsce:

„Ciasto marchewkowe” – Ewa Chyla, Klaudia Sadowa, Paulina Duchaczek,

„Makowiec z serem na kruchym cieście” – Wiktoria Bęben, Wiktoria Wilk, Wiktoria Siemek,

III miejsce: „Tort makowy” – Emilia Górnicz

Wyróżnienia:

„Choinkowy zawrót głowy” – Weronika Patrzałek, Aleksandra Baran, Mateusz Ścibisz

„Afrykańczyck” – Jakub Czereś

Laureatom oraz wszystkim uczestnikom nagrody oraz dyplomy 20 grudnia wręczył Dyrektor Szkoły p. Piotr Mazur.

 

Organizatorami konkursu byli p. Sławomir Sztaba – nauczyciel przedmiotów zawodowych oraz p. Jolanta Godzwon – pedagog szkolny. Stoisko z wypiekami konkursowymi przygotowali uczniowie pod kierunkiem p. Tadeusza Żmudzińskiego - nauczyciela przedmiotów zawodowych.

 

GALERIA ZDJĘĆ

Tekst: J. Godzwon

Przeczytano: 338 razy. Wydrukuj|Do góry

Stopka